AFAS WooCommerce koppeling header

AFAS WooCommerce Koppeling

Je data automatisch synchroniseren tussen AFAS Profit en WooCommerce.

AFAS WooCommerce Koppeling

Je data automatisch synchroniseren tussen AFAS Profit en WooCommerce? Ontdek de mogelijkheden van de AFAS WooCommerce koppeling.

Werk sneller en maak minder fouten

Koppeling volledig naar wens ingericht

Realtime inzicht in lopende orders

Altijd je producten & voorraad up to date

Volledige automatisering

Meerdere systemen handmatig bijwerken is een administratieve last en de kans op invoerfouten is groot. Een AFAS Profit en WooCommerce koppeling automatiseert dit gehele proces.

 

De artikelen, prijzen en voorraden synchroniseren automatisch van AFAS Profit naar WooCommerce. Nieuwe klanten en bestellingen worden direct in AFAS Profit aangemaakt als verkooprelatie met een gekoppelde verkooporder of balie-directfactuur. Op deze manier heeft uw klant altijd inzicht in het assortiment en de actuele voorraad en u heeft een realtime beeld van de lopende orders. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid, besparing van tijd en het voorkomen van onnodige fouten.

AFAS WooCommerce koppeling contact
Rutger
Lokhorst
Vragen over deze koppeling?

Bewezen stappenplan voor een succesvolle koppeling

Voor een succesvolle AFAS WooCommerce koppeling is onderstaand stappenplan de basis. Wij geloven niet in een universele AFAS WooCommerce koppeling. De wens van de klant is ons vertrekpunt en samen komen we tot een passende oplossing.

Details van AFAS WooCommerce koppeling

Vanuit AFAS kunnen we de artikelen ophalen. Het maakt niet of het normale artikelen of samenstellingen zijn. Werkt u met variabele producten in WooCommerce? We nemen samen de inrichtingsmogelijkheden in AFAS Profit door.

 

Artikelen kunnen we al koppelen aan de juiste categorie in WooCommerce. Maar dit kun je natuurlijk ook handmatig doen. Bijvoorbeeld nadat je de producten hebt verrijkt in WooCommerce.

Eventuele specificaties (standaard en vrije velden) nemen we mee en vullen we bijvoorbeeld als producteigenschappen of tags.

 

Naast het aanmaken van nieuwe artikelen in de webshop worden natuurlijk ook de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd.

Werk je in AFAS Profit met verschillende prijslijsten, kortingsgroepen of specifieke prijzen per Verkooprelatie? Ook dit kunnen we koppelen met WooCommerce. We gaan graag met je in gesprek om dit specifieke onderdeel verder te bespreken.

Meestal kiezen onze klanten ervoor om de beschikbare voorraad te synchroniseren. Maar wil je een andere definitief? Of bijvoorbeeld een magazijn uitsluiten? Laat het ons weten en we richten het voor je in.

Wij synchroniseren de voorraad iedere minuut. Dus de klant heeft altijd een up to date beeld van de beschikbaarheid.

Nieuwe bestellingen kunnen direct doorgezet worden of pas nadat de betaling succesvol is afgerond. Meestal maken we een verkooporder aan maar ook een Balie-directfactuur behoort tot de mogelijkheden. Wil je een nog kortere weg? Dan maken we een Verkoopboeking aan.

Wanneer de klant een afwijkend afleveradres opgeeft wordt deze vanzelfsprekend ook op de Verkooporder gevuld.

Binnen de AFAS WooCommerce koppeling houden we rekening met bestaande klanten. We controleren bijvoorbeeld of een klant al aanwezig is in AFAS Profit. Zo niet, dan maken we een nieuwe Verkooprelatie (persoon of organisatie) aan. Op deze manier ontstaan er geen dubbele klanten in AFAS Profit.

Meestvoorkomende AFAS WooCommerce koppeling

Door de jaren heen hebben wij al veel WooCommerce webshops gekoppeld met AFAS Profit. Benieuwd hoe onze meest voorkomende AFAS Profit WooCommerce koppeling eruitziet? Hieronder vind je een overzicht. 

  • Het begint in het bronsysteem AFAS. Hierin staan gegevens als producten, prijzen en voorraden.
  • De koppeling pakt deze informatie op en implementeert dit in de webshop.
  • De klant bestelt iets in de webshop en ziet de actuele voorraad.
  • Na de bestelling staat de klant automatisch in AFAS als verkooprelatie.

Naast deze meestvoorkomende koppeling richten wij de AFAS WooCommerce koppeling op verschillende manieren in voor onze klanten. Is er behoefte om alleen bepaalde onderdelen koppelen? Bijvoorbeeld alleen de koppeling van klanten en bestellingen vanuit WooCommerce naar AFAS Profit. Ook dat is geen probleem! Een gedetailleerdere koppeling behoort ook tot de mogelijkheden.

AFAS WooCommerce koppeling stromen
Onze kracht

Improvit is als AFAS partner de specialist op het gebied van webshopkoppelingen. Naast technische kennis van integraties hebben we veel e-commerce en proceskennis in huis. Dit maakt ons tot een partner die met u meedenkt en adviseert over de juiste oplossing voor uw vraagstuk.

Onze aanpak

Ervaring leert ons dat iedere organisatie eigen wensen heeft voor een koppeling. Wij richten een koppeling volledig in op het proces van uw organisatie. Natuurlijk profiteren we wel van bepaalde standaarden en hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dit maakt dat we een volledig naar wens ingerichte koppeling nog steeds betaalbaar kunnen aanbieden.

Ons platform

Alle koppelingen richten we in met behulp van ons eigen koppelplatform. Nadat de oplevering krijgt u toegang tot dit platform. Hier kunt u de bijvoorbeeld de status volgen en inzicht krijgen in eventuele foutmeldingen. Ook kunnen wij u proactief een notificatie per e-mail versturen. Achter de schermen monitoren we uw koppeling realtime en informeren wij u waar nodig.

Ja, stuur mij een
vrijblijvende
prijsindicatie

Vraag hier een eenvoudig en vrijblijvend prijsvoorstel aan voor een AFAS WooCommerce koppeling, dan laten we je binnen twee werkdagen weten welke kosten je kunt verwachten.

Ook zij profiteren van onze koppeling

Improvit biedt technische oplossingen voor al je AFAS koppelingen, dataconversies en ontwikkeling van webapplicaties en native apps. We zijn snel, effectief en betaalbaar.